Quarantaine-cocon

Quarantaine-cocon

Wil jij de quarantaine-cocon die jij in bent gegaan als rups straks verlaten als vlinder die meer dan ooit tevoren gaat genieten van de dingen die je zo gemist hebt?

De druk bouwde op en toen kwam Corona

Maart en april zouden voor mij hele drukke maanden worden. Zowel sociaal, professioneel als de opleidingen die ik volg in het kader van het opzetten van TrotS ZijN. Ik voelde de druk aardig opbouwen en toen kwam: CORONA!

Bizar hoe Corona in een handomdraai een streep heeft gezet door bijna alle activiteiten die gepland stonden en ineens was er een praktisch lege agenda en rust.

Zoeken naar een nieuw normaal

Zoals velen hebben mijn vriendin en ik gezocht naar een nieuw normaal en dachten wij in het begin, als Mozes niet naar de kroeg toe mag, dan halen wij de kroeg naar Mozes. Na 1,5 week de kroeg open te hebben gehad en de fitness en zwembad gesloten waren moesten wij het toch over een andere boeg gaan gooien. Een 7 minute work out app, een roeiapparaat en wandelingen in de natuur boden uitkomst….rust, regelmaat en reinheid is het nieuwe credo, met reflectie en bezinning als gevolg.

Oog van de orkaan

Het voelt een beetje alsof ik in het oog van de orkaan sta. Alles is chaotisch en in beweging om mij heen en zelf ervaar ik rust in mijn eigen bubbel van quarantaine. Een rare gewaarwording en ik leef dan ook mee met alle mensen die in die chaos en beweging zitten en bedank de mensen in de ‘frontlinies’. Die rust wordt wel minder als ik verder kijk dan mijn eigen bubbel en mij serieus ga afvragen hoe de wereld er straks uit zal gaan zien als deze Corona-storm is gaan liggen.

Leven vanuit een quarantaine-cocon met de tv en Zoom/Face Time/Houseparty/etc. als venster naar de buitenwereld maakt ook wel dat ik mij meer ga voelen als ‘toeschouwer’ in plaats van ‘participant’. De behoefte om weer mee te doen en weer de vrijheid te ervaren om te kunnen gaan waar je wilt en met wie je wilt, begint zich wel aan te dienen. Hoe moeten wij deze behoefte in bedwang houden? Er mag zoveel niet, wat mag er nog wel?

Nieuwe plannen maken

Is het niet goed om in deze periode van reflectie en bezinning waarin wij gedwongen worden zaken anders aan te pakken en nieuwe plannen te maken als de beste versie van onszelf uit de quarantaine-cocon te komen? Is dit mogelijk niet een goed moment om van slechte gewoontes af te komen aangezien je toch al gedwongen wordt gewoontes aan te passen? Bijvoorbeeld gezonder eten en meer bewegen, kan dat niet gewoon doorgaan?

Vastigheden en zekerheden zullen wellicht plaats moeten maken voor nieuwe.

Flexibiliteit, wendbaarheid en het besef dat er altijd meerdere keuzes voor handen zijn, zal helpen oude plannen los te laten en het nieuwe te omarmen.

Zie jij de keuzes die voor jou liggen? Wil jij de quarantaine-cocon die jij in bent gegaan als rups straks verlaten als vlinder die meer dan ooit tevoren gaat genieten van de dingen die je zo gemist hebt?

Vraag jij je dit ook af wat jouw keuzeopties zijn en vind jij het nog niet zo makkelijk om hier voor jezelf achter te komen? Hoe flexibel en wendbaar ben jij?Zou jij hierachter willen komen? Wel eens een coach overwogen?

Peter-Paul – NLP coach en trainer, Laren

Delen: